Grushelg i Fågelsjö

Så var dagen kommet for avreise til Fågelsjö. 6 stk (av 10 opprinnelig påmeldte….) møtte opp rustet for vær og føre på vei nordøstover. Og ja, det regnet. Etter flere dager/uker med knallvær og tørke så måtte jo regnet komme akkurat nå.

Men med bra klær og friskt mot blir man bare i verste fall bløt. Det har gått noen timer til planlegging av ruter og opplegg for denne turen, Anders i Dalexs Adv og jeg har utvekslet en del mailer og meldinger med GPX-er og drøftet att og frem om opplegg osv.

Jeg hadde gjort deltakerne oppmerksom på at dette ble ikke en tur med mye stopp og kos. Over 30 mil er ganske mye på grusvei på en dag, og i tillegg med regn så tar ting litt lenger tid.

Så vi startet friskt og dro på.

Så vi dro på innover skogen, litt asfalt opp til Lauvhaugen så var det grus videre innover, veiene var bløte. Flere av os lurte på om vi hadde punktert. De øverste cm’erne var helt suppe enkelte plasser.

Noen få stopp ble det

Ikke mye til ly, men litt for å puste ut litt.

Gruppa fungerte helt topp. Det var god samling hele tiden og farten var jevnt høy. Alle hadde ruta på sin GPS så vi ble ikke heftet med noe cornermann-opplegg i dag.

I Älvdalen ble det litt lenger stopp med matinntak. Pizza, kebab og burger var vel det som sto på menyen. Det var ikke dumt å sitte litt og få dryppet av seg. Tross div gore-tex greier og klær var vi allerede ganske våte.

Så langt nord i Sverige er det ikke bensin å få kjøpt på hvert gatehjørne, så vi måtte stoppe på Noppikoski for å toppe tankene. Da hadde vi 45 km igjen til Fågelsjö. Og de siste km gikk på E45. Var greit å måke på litt for å komme frem de siste mila.

Snitthastighet i dag med litt over 50% grus var på tett oppunder 70km/t. Ikke dårlig. Gøy var det og.

Gjengen min ble innlisjert på varndrarhemmet i Fågelsjø sammen med gjengen som Anders og Rebecca hadde med seg. De fant fort tonen over noen øl.

Selv kjørte jeg bort til plassen til Rebecca og Anders og traff flere kjente fjes. Espen, Elving og flere som jeg hadde truffet før, men ikke husker navnet på. Praten gikk livlig utover kvelden, men det ble tidlig kveld.

Lørdag var det frokost på Gamlegården kl 7:45. Vi hadde valgt å kjøre ei GPX-fil på lørdag. Anders hadde og laget en Roadbook, men det fristet ikke veldig i plaskregnet.

Så vi dro ut. En fin runde på ca 20 mil som hadde vært fullstendig magisk i fint vær. Så vi ble ferdige med kjøring og etter litt matog bensinfylling i Sveg så fant vi et Systembolag hvor vi kunne bunkre litt for kvelden.

Og her viser det seg at vi har gode folk på logistikk.

Det ble tidlig kveld i dag og. Etter en bedre eksotisk middag på Gamlagården med vår-ruller, frityrstekt kylling, noe andre kylling-greier osv.

800’n min hadde funnet ut i løpet av dagen at den ville ikke stoppe. dvs jeg vridde om nøkkelen, men ikke noe skjedde, Den ville kjøre mer. Killswitch funka, men lys og tenning sto på… Så etter noe filking ved hjemkomst på lørdag ble det mørkt. MEN, kl ca 2 på natta kom Espen og vekte meg. Jeg var litt i ørska og lurte på om det brant da han viste meg bilde av noe lysgreier. Joda, der sto 800’n ute på tunet med alle lysa og tenninga på. nøkkelen lå inne… Jobba febrilsk i sammen med 1 million knott og rikk etterhvert koblet fra batteriet. Vann er noe dritt av og til.

Søndags morgen var det å får starthjelp med bilen hans Anders, 800’n var jo tom for strøm, men fyra tvert. Den skulle ikke stoppes mer den dagen før vi var hjemme på Tjuratech.. Og slik ble det. Vi spiste frokost ved 8-tia og så var det på hjul. Et par stopp underveis med litt for til sykler og folk før vi havnet tilbake på utgangspunktet.

John fikk kjøpt seg noe veldig klinete mat på Likenäs

En utrolig bra tur er over, været spilte ikke på lag, men vi sammen med de andre fra Sverige gjorde det beste utav det. Neste år har vi allerede pratet om npe lignende på Norsk side sammen med broderfolket i øst. Dette var knall!

Litt flere bilder fra turen. Ole Henrik Hansen står for de fine bildene..

Legg igjen en kommentar