En fantastisk helg er over. Pinsehelga -23 gikk nybegynnerhelg av stabelen.

8 stk påmeldte og de dukket opp på Nedre Morttjernsberget utover eftan på fredagen. 5 forholdsvis langveisfarende, 4 fra Rogaland og en fra Telemark.

Det er alltid artig/spennende å treffe nye folk som skal være med på tur/kurs. Etter å ha shaket hands og ønsket folk velkommen så ser man på sykkel og dekk… Artig hvor fokuset er. De 3 andre kjente jeg litt fra før da de har vært med på tidligere arrangement, og Telemarkingen er jo fetteren min så han var heller ikke ukjent.

Men nok om det, det viste seg jo ganske fort at dette var folk som var av «hel ved» hele gjengen.

Grillen ble fyrt opp og bålet ble tent utover eftan på Morttjernsberget. Praten gikk som vanlig greit og etter frokosten på lørdag dro vi nedover til banen hjemme hos meg. Banen er under stadig utvikling og forandring, det tenkes nesten kontinuerlig på hvordan gjøre ting mest mulig «matnyttig!

Roar og jeg tok 4 hver og dro i gang. Det viste seg ganske fort at dette var folk som hadde tenkt å lære noe. De skjønte at det var ikke bare å kjøre grøfta eller grushaugen 2 ganger. Her må der gjentatte drillinger til. Etter et par timer begynte de fleste å sladde seg rundt kjeglene med godt hjulspinn og grøfta gikk med minimalt med velt og tæpping med benet.

Ellers på banen er det øvelser som vi får god brukt for ute i felten. Ei grøft hvor det er viktig å holde blikket riktig samt balanse på sykkelen og deg selv. Et parti med løs pukk, hinder i form av halvveis nedgravde rør, garasjevending, skogsløype m.m.

Etter et par timer med drilling på banen dro vi på tur, Ruta var laget med omhu, jeg prøver å legge inn litt «snillere parti» innimellom litt mer krevende partier. Det er lurt. Vi skal ikke slite ut folk som er litt uvant med løse underlag heller. Litt stopp underveis med matpakke, noe små øvelser ute i løypa hører og med.

Det ble en fin tur, og deltakerne viste tydelige tegn på at de hadde hatt nytte av drilleøvelsene på banen. Farten økte etterhvert og utpå eftan var det en sliten og fornøyd gjeng som kom tilbake til Morttjernsberget. Grillen og bålet ble fyrt opp og kvelden gikk fort før en god natts søvn. Det ble tidlig bestemt at vi må ned på banen i morra og. Her skal det øves mer for dette var virkelig nyttig.

På søndagen var det frokost og folk var raskt klare. Og på plass på banen var det en helt tydelig nivåforskjell fra dagen før. Øvelsene gikk som en drøm og kroppsplassering og blikk satt som et skudd.

Søndagsturen var litt mer utfordrende som seg hør og bør. Hadde lagt inn litt løsere underlag, bekkekryssing osv her. Alle taklet det med glans.

Tilbake til basecamp på Morttjernsberget ble det pakking og alle dro hver til sitt. En halvtimes opprydding så var helga over. Minnene og erfaringene tas med videre,

Det som sitter igjen hos meg og Roar er at øvelser på banen med tilbakemeldinger er gull! Og ikke bare 1-2 ganger, men gjentatte drillinger på enkle øvelser til de sitter i ryggmargen. Og etter det- mengdetrening! Og dette var kjempegøy.

Litt bilder fra helga: